Yin Yoga

Yin Yoga er en avslappende, enkel og myk praksis som tar utgangspunkt i å roe kroppen og sinnet

YIN er synonymt med ro/ hvile, og det passive. I motsetning til en del andre typer dynamisk yoga, unngår vi å stramme muskler og holde kroppen i ekstreme posisjoner. I denne type yoga ønsker vi å påvirke kroppens ledd, muskler og bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som leddene styrkes. Dette er en yoga hvor vi ønsker å gå bort i fra prestasjon, slik at vi kan bli bedre kjent med kroppen slik den faktisk er. Hver stilling holdes i alt fra 2-5 minutter, hvor vi fokuserer på å slappe av i muskler og ledd, samtidig som vi jobber med mindfullness.

Smertefull fascia/bindevev er et kjent fenomen, og mange sliter med ømhet og smerter i denne strukturen. Kroppen vår er dekt av lange bindevevsbånd som går fra fot til issen. Disse bindevevsbåndene er blant annet viktig for å holde kroppen smidig.

Yin Yoga er en dyp bindevevsstrekk, hvor hver enkelt stilling holdes i minst 2-5 minutter. Ved å gi oss tid til å roe kroppen ned, får musklene mulighet til å hvile, slik at lagene av bindevev kan begynne å gli over hverandre. På den måten kan vi forhindre både skader og smerter. Hovedområdene vi tøyer er hofter, setet, bekken,korsryggen og nakke. Dersom du har behov for å fylle på med mer energi, finne roen og letthet i kroppen er Yin Yoga en praksis som vil hjelpe deg til å løse opp stiv muskulatur og ledd, mykgjør kroppen i sin helhet, slik at spenninger slipper taket.


Etter Yin Yoga vil du føle deg både roligere, men samtidig mer opplagt, da du aktiverer «bremsen» i nervesystemet. Hva som foregår inne i oss når vi ikke skal noe sted, når vi ikke har noe vi må gjøre. Vi prøver å skape et ikke-dømmende sted, i aksept av hva som er i øyeblikket.
Yin Yoga er også et utmerket supplement til all annen fysisk aktivitet som styrketrening, løping, sykling, og andre former for sport som krever styrke og utholdenhet. Det kreves ingen forkunnskaper for å praktisere Yinyoga, og passer derfor utmerket for alle mennesker uavhengig alder og kjønn.

Noen punkter om Yin Yoga

 • En avslappende og passiv stretch over tid, uten prestasjon.
 • Fokus på pusten, og observere èn og èn tanke i gangen.
 • Det gis tid og rom for stille oppmerksomhet innover i kroppen og bevisstheten.
 • En myk praksis som øker mobilitet i muskler og ledd, og forebygge skader.
 • Effektivt å kombinere med annen type trening.
 • Roer nervesystemet, et verktøy for å håndtere bla stress, utmattelse og anspenthet.
 • Passer for alle aldre, menn/kvinner med eller uten forkunnskaper til yoga.
"
Yin Yoga teaches us the wisdom to slow down
Travis Eliot

Hvorfor Yin Yoga

Yin Yoga hjelper oss å gjenopprette kontakten med nervesystemet
Hjelper oss til å opprettholde et sunt bindevev og smidige ledd
Hjelper oss å finne tilbake en bedre balanse mellom kropp, følelse, tanke og sinn
Gir oss den mykheten og styrken vi trenger i hverdagens gjøremål

Fakta om bindevevet

og hva Yin Yoga hjelper med!

Bindevevet (fascia) dekker hele kroppen vår som et slags 3-dimensjonalt spindelvev nett, og fungerer som et rammeverk for kroppen. Det både omslutter og holder på plass alle organer, blodårer, ledd, nervefibrer, og muskler.

Foruten å gi kroppen fasong og holde ulike struktur på plass, er fascia kroppens største sensoriske system. Ny forskning de siste årene, viser at bindevevet har 6-10 ganger flere smerte-reseptorer enn det man finner i musklaturen, og gjør dette raffinerte systemet like sensitivt som huden vår.

Bindevevet er i kontakt med alle bestanddelene av kroppen vår, og er derfor et sammenhengende organ som går fra topp til tå, og er forbundet helt inn på cellenivå. Derfor vil alle fysiske skader på kroppen involverer bindevev. Nyere forskning i senere tid, viser at også emosjoner også kan sette seg som spenninger i bindevevet.

Bindevevet fungerer som:

 • Støtte for skjelettet
 • Støtdemper
 • Signalsystem
 • Omslutter og binder hele vårt system sammen
 • Sørger for fri bevegelse
 • Lager for fett
 • Transportvei
 • Beskytter mot bakterier og andre mikroorganismer

Det kreves ingen forkunnskaper for å utføre Yin Yoga. Dette er en enkel praksis uten noen som helst krav til prestasjon og kan derfor utføres av alle mennesker, uansett alder eller kjønn. Her hviler du inn i deg selv, slipper taket i spenningene, og fordyper pusten. Det gies tid og rom for stille oppmerksomhet innover i kroppen og bevisstheten.

Vi trener på å være mer i øyeblikket, i stede for å dvele over fortiden, og bekymre oss for fremtiden. Ingen dag er lik, ei heller kroppen eller sinnet. Stiv den ene, myk den andre. Smilende den ene dagen, lei oss den andre. Og alt dette er helt ok.

Ved å praktisere Yin Yoga strekker vi bindevev båndene i alle retninger for å løsne fysiske og emosjonelle spenninger i kroppen. På den måten kan vi øke smidighet og styrke i muskulatur og ledd, samt sørge for å gi mer rom og volum til lungene for bedre oksygenopptak. Noen opplever også at gamle emosjoner kommer til overflaten og slipper taket.

Kom å vær deg selv. Gi deg selv et pusterom i en hektisk og travel hverdag, så du kan få mer flyt og smidighet i kropp og sinn!