Behandlinger

Jeg tilbyr følgende behandlinger/tjenester:

AKUPUNKTUR

 • TKM (Tradisjonell kinesisk medisin)
 • Medisinsk akupunktur (IMS – intramuskulær stimulering, også kalt Triggerpunktbehandling / Dry needling)
 • Dr. Tan Akupunktur
 • Master Tung Akupunktur
 • Øreakupunktur
 • Elektro Akupunktur
 • Kostholdsveiledning – der du får råd og tips om mat knyttet til behandling og din helsesituasjon

KOPPING

 • Kombinerer kopping sammen med
  Zeng Gui Tuina Massasje
  (Kinesisk behandlingsterapi som jobber dypt i bindevevet) for stive og anspente muskler.

YIN YOGA

 • Tilbyr yogakurs både for private aktører
  og for bedrifter.
 • Utarbeider tøy-øvelser tilpasset din
  livsstil og kropp.

Hva kan behandles

Akupunktur har en god dokumentert effekt for en rekke lidelser. Akupunktur brukes både i behandling av langvarige og kortvarige sykdomstilstander, samt i forebyggende behandling ved kroniske lidelser. Noen bruker akupunktur som avspenning, mens andre erfarer at det kan øke energinivået. Helseorganisasjon (WHO) anbefaler akupunkturbehandling for mange tilstander. De vanligste plagene jeg behandler er:

 • Generelle muskelspenninger
 • Korsryggsmerter
 • Hodepine og migrene
 • Senebetennelser
 • Smerter i muskel og – skjelettsystemet (skulder, nakke, kne, kjeve).
 • Kvalme inkl. svangerskapskvalme
 • Forberedendebehandling og plager i forbindelse med fødsel
 • Fertilitetsproblemer
 • Stress og utbrenthet
 • Søvnproblematikk
 • Fordøyelsesplager
 • Bihuler og Allergisk rhinitt
 • UVI / Blærekatar
 • Kvinneplager (uregelmessig/smertefull menstruasjon, overgangsalder)

 

Her kan du lese mer om hvilke plager og lidelser akupunktur kan virke mot:

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med smerter i nakken. Målet med behandlingen består i å forsøke å lindre smerte, redusere en eventuell betennelse og akselerere reparasjon.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med hodepine både til forebygging og smertelindring. Generelt antas akupunktur å stimulere nervesystemet og påvirke kroppens homeostatiske mekanismer og fremmer derfor fysisk og følelsesmessig velvære. Det ser ut som at enkelte akupunkturpunkter kan påvirke områder av hjernen som er kjent for å redusere følsomhet for smerte og stress. Akupunktur kan trygt kombineres sammen med medikamentell behandling som benyttes i forbindelse med hodepine.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med migrenesmerter, både til forebygging av migreneanfall og for å lindre symptomer under akutte anfall. Akupunktur kan trygt kombineres sammen med medikamentell behandling som benyttes i forbindelse med migrene. Akupunktur kan også sette fokus på å lindre plagene man kan ha i forbindelse med migrene, som kvalme og brekninger.

Migrene ser ut til å begynne som et elektrisk fenomen i hjernen som deretter påvirker blodkar, biokjemisk sammensetning, og forårsaker nevrogen inflammasjon. Det antas at man med akupunktur kan stimulere nervesystemet og deler av hjernen, og en slik påvirkning kan resultere i en følelse av fysisk og psykisk velvære. Det kan også se ut til at ved å stimulere visse akupunktur­punkter, så kan deler av hjernen påvirkes slik at følsomhet for smerte og stress reduseres.

Facialis parese (Bells parese) er en akutt, ensidig perifer lammelse i ansiktet og som gir svakhet av ansiktsmuskulaturen som igjen medfører en skjevhet i ansiktet. Pasienten får problemer med å lukke øyet og bevege munnen på den affekterte siden av ansiktet. Andre vanlige symptomer er smerter rundt øret og nedsatt smakssans på samme side som paresen.

Akupunktur kan være et godt alternativ til behandling ved facialis parese, og kan trygt kombineres sammen med medikamentell behandling. Det kan se ut til at akupunktur kan redusere betennelse og øke sirkulasjonen til nerver og muskler. En av årsakene til facialis parese er hevelse som trykker rundt ansiktsnerven, og derfor vil akupunktur kunne være et godt alternativ i forsøk på å dempe hevelsen og øke sirkulasjonen til nerver og muskler.

Smerter i ansiktet kommer ofte fra lidelser i kjeveleddet. Smertene kan kjennes både i kjeveledd, tyggemuskulatur, ansikt, hode og hos noen i ørene. TMD er en samlebetegnelse som dekker akutt eller kronisk smerte i tyggemusklene, eller på grunn av betennelse i kjeveledd.

Akupunktur kan gi smertereduksjon ved TMD og er et alternativ til, eller kan benyttes sammen med annen TMD-behandling. Akupunktur anbefales også som behandling i de norske kliniske retningslinjer ved TMD.

Det er av betydning, både for behandling og for prognose, at relaterte tilstander (eks. hodepine, nakke-/ryggsmerter og andre muskel-/skjelettplager) utredes og eventuelt behandles.

Akupunktur anbefales som behandling i de nasjonale kliniske retningslinjene ved langvarige uspesifikke korsryggsmerter (3). Behandling med akupunktur kan redusere smerter og bedre bevegelighet og er spesielt nyttig som tilleggsbehandling til konvensjonell behandling. Dette gjelder både for pasienter med alvorligere symptomer og for de som ikke ønsker å bruke smertestillende medikamenter. Akupunktur kan også redusere ryggsmerter under svangerskap.

Frozen shoulder (adhesiv kapsulitt) er en vanlig, smertefull og noen ganger invalidiserende tilstand som kan vare i måneder eller år. Rundt 2% av voksne får frozen shoulder. De karakteristiske symptomene er smerte, stivhet og begrensning i både aktive og passive skulderbevegelser (spesielt ekstern rotasjon av leddet.

Akupunktur kan redusere smerte, betennelse, muskel- og leddstivhet og kan derfor hjelpe i behandlingen av frozen shoulder ved å øke blodsirkulasjonen og stimulere nerver i muskler og vev. Akupunktur kan også benyttes i kombinasjon med fysioterapi og eventuell medikamentell behandling.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med tennisalbue eller golfalbue. Målet med behandlingen består i å forsøke å lindre smerte, redusere betennelse og akselerere reparasjon. Mange kan i tillegg til akupunkturbehandling, ha nytte av opptrening i samarbeid med en fysioterapeut eller en personlig trener.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med idrettskader. Målet med behandlingen består i å forsøke å lindre smerte, redusere betennelse og fremskynde heling av hematom og akselerere reparasjon. Mange kan i tillegg til akupunkturbehandling, ha nytte av opptrening i samarbeid med en fysioterapeut eller en personlig trener.

Akupunktur kan benyttes ved lidelser i mage-tarmsystemet og kan gi smertelindring. Det kan se ut til at akupunktur kan påvirke en del av nervesystemet som sørger for avspenning og som kan bidra til at tarmene slapper av og fordøyer mat. Stress har motsatt effekt og fører til spasmer. Akupunktur kan også benyttes ved plager som kvalme/oppkast.

IBS er en forstyrrelse i tarmens funksjon med symptomer og plager som: kroniske magesmerter, ubehag, oppblåsthet, luft, og forstyrret avføringsmønster med diaré eller forstoppelse.

Akupunktur benyttes ved irritabel tarmsyndrom (IBS) og kan gi smertelindring. Det kan se ut til at akupunktur kan påvirke en del av nervesystemet som sørger for avspenning og som kan bidra til at tarmene kan slappe av og fordøye mat. Stress har motsatt effekt og fører til spasmer.

Vi vil ofte gi forslag til kostholds – og livsstilsendringer. Avspenningsøvelser, urtemedisin og psykoterapi kan også være til god hjelp for å bygge opp ny tro på egen helse og finne bedre mestringsstrategier, noe som kan ha en positiv innvirkning både på humør og symptomer

Akupunktur kan benyttes for å redusere kvalme og oppkast generelt, enten om det er postoperativ kvalme og oppkast, kvalme og oppkast ved cellegiftbehandling eller svangerskapsrelatert kvalme og oppkast.

I det nasjonale handlingsprogrammet med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen i Norge, anbefales akupunktur som en ikke-medikamentell behandling mot kvalme.

Stress er en vanlig plage som pasienter oppsøker akupunktur for. Akupunktur har en lang historie i å dempe eller lindre plager som kategoriseres som psykiske lidelser, slik som stress, søvnforstyrrelser, depresjon og angst/uro. Mange pasienter oppsøker også akupunktører med andre tilstander som påvirkes av stress som ryggsmerter, nakkesmerter, kronisk smerte, hodepine, migrene, søvnløshet, irritabel tarm, plager i overgangsalder, premenstruelt syndrom og urininkontinens.

Akupunktur kan benyttes i forbindelse med kronisk utmattelsessyndrom. Det settes fokus på å lindre de vanligste symptomene som muskel- og skjelettsmerter, hodepine, søvnproblemer, tretthet og depresjon. Akupunktur kan forbedre muskelstivhet og bevegelighet. Dette gjøres ved å forsøke å stimulere til sirkulasjon i muskler og vev, som igjen kan redusere betennelse, hevelse og smerte.

Depresjon er en vanlig plage som flere pasienter oppsøker akupunktur for. Akupunktur kan trygt kombineres med medisinsk behandling, som anti-depressive medikamenter og psykoterapi. Dersom man er plaget med ubehagelige bivirkninger fra medikamentell behandling, kan akupunktur også benyttes i forsøk på å redusere plagene.

Det antas at man med akupunktur kan stimulere nervesystemet og deler av hjernen. Ved en slik påvirkning kan resultere i en følelse av fysisk og psykisk velvære. Det har vist seg at ved å stimulere visse akupunktur­punkter så kan deler av hjernen påvirkes slik at følsomhet for smerte og stress reduseres.

Akupunktur kan trygt benyttes i forbindelse med søvnløshet og bør anses som et mulig behandlingsalternativ, også ved siden av eksisterende behandlingstiltak. Det antas at man med akupunktur kan stimulere nervesystemet og deler av hjernen, slik at man får en følelse av fysisk og psykisk velvære, og reduserer stress. Det har vist seg at ved å stimulere visse akupunktur­punkter så kan deler av hjernen påvirkes slik at følsomhet for smerte og stress reduseres, og fremmer søvn.

Akupunktur kan trygt kombineres med den vanlige medisinske behandlingen for angst, som medikamenter eller kognitiv terapi. Dersom man er plaget med ubehagelige bivirkninger fra medikamentell behandling, kan akupunktur også benyttes i forsøk på å redusere plagene.

Akupunktur bør anses som et mulig behandlingsalternativ ved siden av eksisterende behandlingstiltak. Det antas at man med akupunktur kan stimulere nervesystemet og deler av hjernen, slik at man får en følelse av fysisk og psykisk velvære. Det har vist seg at ved å stimulere visse akupunktur­punkter så kan deler av hjernen påvirkes slik at følsomhet for smerte og stress reduseres.

Akupunktur kan fint benyttes i forbindelse med astma, både med og uten bruk av medisiner. Hovedmålet med behandlingen er å redusere astmasymptomene. Dersom pasienten er allergisk, vil akupunktøren også fokusere på å lindre hovne slimhinner, kløe og irriterte slimhinner i behandlingen. Målet er flere symptomfrie dager og gode langtidseffekter. Mange med astma kan fortelle at stress, kan forverre astmasymptomene. Behandlingsprinsippene til akupunktøren vil derfor også bestå i å redusere et eventuelt stressnivå til pasienten.

Akupunktur kan trygt benyttes i forbindelse med plagene som oppstår ved en vanlig forkjølelse. Behandlingen går i  forsøk på å dempe det generelle ubehaget og smerten den enkelte har. I tillegg kan det se ut til at behandling med akupunktur kan være med på påvirke kroppen til å redusere inflammasjon.ut over hjertet, og dersom man allerede har høyt blodtrykk kan risikoen for hjerte- karsykdommer øke enda mer. Akupunktur er kjent for å kunne redusere stressnivået i kroppen og dermed mulig bidra med å bedre søvnkvaliteten. Akupunktøren vil ha mye fokus på dette i behandlingen i tillegg til å gi forslag til kostholds – og livsstilsendringer.

Allergisk rhinitt betyr betennelse i neseslimhinnen som kan være sesongavhengig (f.eks. pollensesongen) eller er helårig. Typiske symptomer er nysing, kløe, tett og rennende nese med vannaktig sekret. Røde, kløende og rennende øyne, hoste, tung- og kortpustethet og andre plager som tretthet, feber, trykkfølelse i hodet er også vanlige.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med allergisk rhinitt, enten sammen med bruk av medikamenter eller uten. Akupunktur kan bidra til å lindre hovne slimhinner, kløe og irriterte slimhinner. Målet ved behandlingen er flere symptomfrie dager og gode langtidseffekter.

Akupunktur benyttes ofte i forbindelse med blærekatarr og kan være et verdifullt alternativ for forebygging av ofte gjentatte nedre urinveisinfeksjoner hos kvinner. Behandlingen kan også trygt kombineres med medikamentell behandling, som f eks ved en antibiotikakur.

Det antas at man med akupunktur kan stimulere nervesystemet. En slik påvirkning kan resultere i en følelse av fysisk og psykisk velvære, og ved å stimulere visse akupunktur­punkter så kan deler av hjernen påvirkes slik at følsomhet for smerte og stress reduseres.

Akupunktur kan benyttes som behandling for kvinner med menstruasjonssmerter. Behandling kan benyttes både i akutt situasjon (i perioden når kvinnen har menstruasjonssmerter) og forebyggende behandling (perioden før og etter menstruasjon). Akupunktøren vil også forsøke å redusere eventuelle andre plager som er relatert til menstruasjonen, som f.eks hodepine og kvalme.

Akupunktur kan benyttes ved høyt blodtrykk, og kan trygt kombineres med medikamentell behandling. Senere forskning viser at stress og lite søvn kan gå ut over hjertet, og dersom man allerede har høyt blodtrykk kan risikoen for hjerte- karsykdommer øke enda mer. Akupunktur er kjent for å kunne redusere stressnivået i kroppen og dermed mulig bidra med å bedre søvnkvaliteten. Akupunktøren vil ha mye fokus på dette i behandlingen i tillegg til å gi forslag til kostholds – og livsstilsendringer.