Kopping

Kopping er en effektiv behandlingsform for å øke blodgjennomstrømmingen i kroppen. Denne typen behandling er godt egnet mot plager knyttet til stressrygg i form av stiv- og støl muskulatur, samt ved idrettsskader. I tillegg kan det brukes for de som er plaget med stramt bindevev og smerter i muskulaturen.

Kopping går ut på å sette vakuumkopper direkte på huden etter at man har påført olje. Huden blir da sugd opp inne i koppen, og friskt oksygenrikt blod strømmer til det oppsugde området. Hensikten med kopping er å øke blodgjennomstrømmingen i bindevevet slik at stiv og smertefull muskulatur slipper taket.

NB! kopping utføres ikke på gravide under første trimester og med forsiktighet på kunder som bruker blodfortynnende medikamenter.

Kopping blir gjerne kombinert med massasje og akupunktur, og kan være en del av behandlingen innen tradisjonell kinesisk medisin (TKM). Ved koppingmassasje blir kopper flyttet omkring på huden i bestemte bevegelser og rotasjoner, og kan føles som en dyp massasje. Selve behandlingen kan for enkelte være litt ubehagelig dersom bindevevet er for stramt. Sugemerker etter koppene kan være synlige i noen dager etter hver behandling, men dette varierer fra person til person.

Under og etter behandling er det ikke uvanlig at klientene opplever å bli trøtte, noen kan få emosjonelle reaksjoner, og ved enkelte tilfeller kan hodepine oppstå når muskulære spenninger slipper taket. De aller fleste kan merke en umiddelbar letthet i området som har blitt koppet.